DIICOT: Percheziii la suspecţi de cămătărie şi şantaj; sunt vizaţi membri ai clanului ''Ciufu'' din Mizil

DIICOT: Percheziii la suspecţi de cămătărie şi şantaj; sunt vizaţi membri ai clanului ''Ciufu'' din Mizil

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, şapte percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti şi oraşul Mizil, într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, grupul infracţional organizat, cunoscut sub denumirea de "Clanul Ciufu", a acţionat pe raza oraşului Mizil.

"Activitatea infracţională desfăşurată în perioada 2013-2019 de către membrii grupului a constat în acordarea de diverse sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, care locuiau atât pe raza oraşului Mizil, cât şi în afara localităţii, pentru care au perceput în mod ilicit dobânzi, fără a fi autorizaţi în acest sens. În acelaşi interval, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, suspecţii au exercitat acte de constrângere fizică sau psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie sumele datorate la termen", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, în urma percheziţiilor domiciliare, la care au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au fost găsite şi ridicate sumele de 61.300 de lei şi 5.000 euro, bijuterii, 12 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri. La sediul DIICOT Ploieşti vor fi conduse 14 persoane, în vederea audierii. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...