DIICOT: Percheziții în județul Buzău într-un dosar de trafic de substanțe psihoactive; 60 de persoane duse la audieri

DIICOT: Percheziții în județul Buzău într-un dosar de trafic de substanțe psihoactive; 60 de persoane duse la audieri

Procurorii DIICOT Buzău, împreună cu polițiști de combatere a criminalității organizate din Buzău și Ploiești, au efectuat joi opt percheziții domiciliare pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse sau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit unor comunicate ale DIICOT și IGPR, în cauză există suspiciunea că, în perioada cuprinsă între sfârșitul anului 2016 — și până în prezent, pe raza municipiului Buzău a acționat un grup infracțional organizat a cărui activitate a constat în comercializarea de substanțe cu efect psihoactiv de la dealeri din municipiul Galați, unde membrii grupării efectuau deplasări periodice în vederea cumpărării de astfel de substanțe.

Substanțele erau vândute către tineri consumatori, inclusiv minori, cu predilecție din municipiul și județul Buzău.

"Pe baza probelor administrate până în prezent a rezultat că membrii grupării infracționale au procurat cantitatea de circa 400 grame de substanțe cu efecte psihoactive, din care au pus în vânzare pe piața consumatorilor din municipiul Buzău circa 300 de grame de astfel de substanțe, prezervând pentru consumul propriu circa 100 grame de substanțe de natura celor evidențiate", arată DIICOT.

Conform datelor furnizate de IGPR, membrii grupării au beneficiat în mod necuvenit de sume de peste 20.000 de lei.

"În dosarul cauzei există semnalări privind opt internări ale consumatorilor de substanțe psihoactive la Spitalul Județean Buzău și Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, precum și alte două internări în aceleași unități spitalicești ale unui număr de doi consumatori suspecți, cercetați în cauză", arată anchetatorii.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate diferite cantități de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, iar la sediul DIICOT Buzău au fost duse pentru audieri 60 de persoane, dintre care 10 suspecți, informează DIICOT.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău și IPJ Buzău — Serviciul de Acțiuni Speciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”