DIICOT: Percheziții în trei județe la persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani

Procurorii DIICOT au efectuat luni șase percheziții în județele Dâmbovița, Olt și Teleorman la persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, au efectuat șase percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Olt și Teleorman, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

Sursa citată precizează că, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, trei suspecți ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat și alte persoane, activitatea infracțională constând în racolarea și determinarea mai multor persoane de sex feminin la practicarea prostituției pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.

"În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că activitatea infracțională s-a desfășurat inițial în Praga, Cehia, iar ulterior în Elveția și Germania, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Spania, în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate fusese arestat de către autoritățile spaniole, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului devenise atractiv pentru grupul infracțional", se menționează în comunicat.

DIICOT arată că, din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că persoanele vătămate au fost recrutate prin promisiuni mincinoase de către proxeneți și îndemnate să practice prostituția uneori și prin acte de violență.

"Începând cu luna iunie și până în prezent, liderul grupării s-a aflat pe teritoriul României, de unde a coordonat întreaga activitate infracțională, sumele de bani astfel obținute fiind remise din Spania, prin intermediul unui membru al grupului", precizează anchetatorii.

Potrivit DIICOT, cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză, au fost găsite și ridicate o armă de foc neletală, 58 de cartușe, 10 telefoane mobile, bani, înscrisuri, documente și alte mijloace de probă.

Sursa citată mai precizează că, urmare a echipei comune de anchetă încheiate la data de 13 iunie între autoritățile judiciare din România și Spania, luni dimineața, autoritățile spaniole au efectuat șapte percheziții simultane la Madrid și Oviedo, la locuințele unor membri ai grupării.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Dâmbovița, vor fi aduse, în vederea audierii, patru persoane.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia