DIICOT: Trei bărbați care aprovizionau cu ecstasy consumatorii din Sibiu, reținuți pentru trafic de droguri

DIICOT: Trei bărbați care aprovizionau cu ecstasy consumatorii din Sibiu, reținuți pentru trafic de droguri

Trei bărbați, suspectați că vindeau consumatorilor din Sibiu comprimate de ecstasy, dar și alte substanțe cu efecte psihoactive, au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, urmând să fie prezentați marți în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, inculpații s-au implicat pe linia traficului de droguri și efectuării de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite", se precizează într-un comunicat al DIICOT transmis marți AGERPRES.

Conform sursei citate, doi dintre inculpați au achiziționat în ultimii trei ani substanțe cu efecte psihoactive de la diferiți furnizori din țară, care le erau livrate prin servicii de coletărie rapidă, în diferite colete expediate pe numele lor sau ale unor persoane fictive. Ei ambalau ulterior substanțele în pliculețe de circa un gram, uneori amestecate cu medicamente ușoare, apoi le vindeau, cu prețuri cuprinse între 20 și 70 de lei, unor persoane din cercul propriu de consumatori.

"Totodată, inculpații N.I.M. și I.A. comercializau pe raza municipiului Sibiu droguri de mare risc, respectiv comprimate de ecstasy ce erau procurate de pe diverse site-uri de profil care funcționează în Darknet, ulterior drogurile fiind vândute direct de la locuința lor, dar și prin diverse cluburi din municipiul Sibiu, cu sume între 70 și 80 lei pentru un comprimat", se mai menționează în comunicat.

Din cercetări a mai rezultat că al treilea inculpat se aproviziona de primii doi cu droguri de risc și cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe care ulterior le vindea sau le oferea consumatorilor din cercul său de prieteni.

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu au percheziționat, luni, locuințele celor trei, de unde au ridicat substanțe vegetale ambalate în pungi transparente din plastic și substanțe cu efect psihoactiv, comprimate ecstasy și ambalaje folosite la vânzarea drogurilor după porționare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…