DIICOT: Trei persoane cercetate sub control judiciar într-un dosar ce vizează trafic de minori

DIICOT: Trei persoane cercetate sub control judiciar într-un dosar ce vizează trafic de minori

Trei persoane au fost puse sub control judiciar de procurorii DIICOT într-un dosar ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, miercuri, procurorii DIICOT Ploieşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza teritorială a localităţii Gherghiţa, judeţul Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care făcea trafic de minori.

"În fapt, s-a reţinut că, începând cu luna iunie 2018, pe raza localităţii Gherghiţa, judeţul Prahova, a fost constituit un grup infracţional, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat în ceea priveşte recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, în vederea obţinerii de foloase materiale", se menţionează în comunicat.

Procurorii precizează că în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că exploatarea sexuală a celor 3 minore ar fi fost realizată atât prin intermediul unor anunţuri publicate pe site-uri de publicitate, cât şi prin plasarea victimelor în diferite locaţii, respectiv domiciliul clienţilor sau locuri de cazare.

"La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse, în vederea audierii, 29 de persoane, iar faţă de 3 inculpaţi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile", se mai arată în comunicatul DIICOT. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”