Din cauza protestelor ''vestelor galbene'', Emmanuel Macron îşi amână vizita în Serbia

Din cauza protestelor ''vestelor galbene'', Emmanuel Macron îşi amână vizita în Serbia

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut o amânare cu câteva săptămâni a vizitei de două zile pe care urma să o înceapă miercuri în Serbia, a anunţat luni seară preşedintele acestei ţări, Aleksandar Vucic, după o discuţie telefonică avută cu omologul său francez, transmite agenţia Reuters.

Macron avea pe agenda vizitei şi discuţii privind relaţiile dintre Belgrad şi Pristina, precum şi participarea la o ceremonie de omagiere a soldaţilor căzuţi în Primul Război Mondial, în cadrul manifestărilor dedicate marcării unui secol de la încheierea acestui război.

Preşedintele francez este în prezent acuzat de lipsa totală de reacţie publică după gravele violenţe de sâmbătă, în al treilea weekend de proteste ale ''vestelor galbene''. El l-a trimis pe premierul Edouard Philippe să poarte discuţii cu partidele şi cu reprezentanţi ai protestatarilor pentru a încerca să rezolve cea mai gravă criză pe care Franţa o cunoaşte de când Macron a devenit preşedinte.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?