Din ciclul suntem șmecheri, nu pulime. Ce mască a purtat Cîțu miercuri

Din ciclul suntem șmecheri, nu pulime. Ce mască a purtat Cîțu miercuri

Premierul Cîțu a participat miercuri, 10 februarie, la o ședință de Guvern în cadrul căreia s-a discutat despre necesitatea reducerilor cheltuielilor bugetare. La finalul ședinței, premierul României a prezentat presei care au fost concluziile întrunirii. Nu doar semnalul de alarmă tras de către premier a atras atenția, ci și masca pe care a ales să o poarte. Este vorba despre modelul VK RespiPRO Respilon, o mască care are capacitatea de a se autosteriliza, oferind protecție îndelungată celui care o poartă.

florin cîtu
Masca purtată de premier are o eficiență de 99,7-99,99% împotriva virusurilor
Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Potrivit descrierii făcute de către producătorii măștii, aceasta are o eficiență ridicată de filtrare și este confecționată din nanofibre care blochează până la 99,7-99,99% din virusuri. Particulele de cupru, prezente atât pe partea interioară, cât și exterioară a măștii contribuie la distrugerea virusurilor din mediul înconjurător.

Florin Cîțu a vorbit despre necesitarea reducerii cheltuielilor bugetare
Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Grație capacității de autosterilizare pe care o posedă masca, cel care o poartă nu va fi nevoit să o spele sau să o dezinfecteze după fiecare purtare. Producătorii recomandă să fie înlocuită după o săptămână, dacă nu prezintă semne de degradare. Mai mult decât atât, materialele din care este confecționată sunt unele prietenoase cu natura. O astfel de masca poate fi achiziționată din mediul online pentru aproximativ 43 de lei, un pachet cu 3 bucăți.

masca de protectie
Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

SURSA: Click.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria