Din dragoste pentru peștișorul lor, doi britanici au parcurs 200 de kilometri să îl opereze la un spital de specialitate (FOTO/VIDEO)

Din dragoste pentru peștișorul lor, doi britanici au parcurs 200 de kilometri să îl opereze la un spital de specialitate (FOTO/VIDEO)

Din dragoste pentru peștișorul lor roșu, Nemo, doi britanici dintr-un orășel aflat la nord de Londra au parcurs peste 200 de kilometri să-și ducă animalul la o operație de extirpare a unei tumori la un spital veterinar din Bristol (vest), transmite marți AFP.

Sonya Miles, medicul veterinar care s-a ocupat de Nemo, un pește roșu de cinci ani, a declarat pentru AFP că operația a durat 45 de minute, timp în care a fost adormit și scos din apă pentru ca tumora, aproape la fel de mare ca el, să poată fi extirpată. "Ne-a fost foarte teamă la un moment dat fiindcă inima încetase să îi bată, însă asistenta anestezistă a reușit să îl reanime", afirmat Sonya Miles.

De îndată ce a fost pus în apă, peștișorul a început să înoate normal.

Sonya Miles a spus că acest tip de operație nu este foarte frecvent, proprietarii ezitând să cheltuiască 200 de lire sterline (260 de euro) pentru un animal de companie pe care nu au plătit prea mult. Ultima operație de acest fel la grupul veterinar Highcroft din Bristol avusese loc în 2015.

Povestea a fost amplu relatată în presa britanică de marți. "Aș fi făcut același lucru și sunt foarte impresionată să aflu că medicii veterinari pot opera vietăți mici ca acest peștișor", a scris Martina Watson pe pagina de Facebook a BBC.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…