Dinamo, ca Bruce Willis în celebra serie Die Hard: Ce poate realiza o echipă „conectată la aparate“

Dinamo, ca Bruce Willis în celebra serie Die Hard: Ce poate realiza o echipă „conectată la aparate“

Dinamo e ca Bruce Willis în celebra serie „Greu de ucis“! Pentru că, deși vorbim despre o echipă „conectată la aparate“ de cel puțin doi ani, ea nu numai că n-a depus armele, dar dă și semne de revenire.

Profitând de o conjunctură favorabilă în ultima rundă din sezonul regulat, în care nici una dintre formațiile aflate pe locurile 3-11 n-a învins (!), Dinamo a prins locul 6, ultimul de play-off, cu o remiză, acasă, cu Poli Timișoara (1-1). De aici și reacția antrenorului Ovidiu Burcă: „Poate şi cu puţin ajutor divin am ajuns în play-off. Nu prea ne vedea nimeni aici. E un moment de cotitură, care poate însemna foarte mult pentru acest club“.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Iar de acum înainte, în cele zece etape din play-off – se joacă tur-retur ca-n Superliga – totul e posibil pentru Dinamo. Diferența față de sistemul competițional din prima ligă e că, în „B“, se intră în play-off și play-out cu punctaj întreg.

La prima vedere, Dinamo e departe de primele două poziții, cele care duc direct în Superliga, diferența fiind de 9 puncte. În realitate însă, „câinii“ se află într-o situație mult mai bună! Pentru că liderul CSA Steaua n-are drept de promovare. Așadar, dacă va rămâne pe una din primele două poziții și după play-off, atunci locul 3 va duce, de asemenea, în Superliga, fără baraj! Iar Dinamo e la doar cinci puncte de ultima treaptă a podiumului. În plus, locurile 4 și 5, presupunând că CSA Steaua va încheia pe 1 sau pe 2, vor duce la barajul de promovare / menținere cu ocupantele pozițiilor 7 și 8 din play-out-ul primei ligi. Ceea ce e încă un motiv pentru Dinamo să viseze la promovare, la un an după ce a ajuns în „B“, pentru prima dată în istoria ei de 74 de ani.

Prima etapă din play-off va avea loc, în weekend-ul de 17-18 martie, cu următoarele confruntări: Oțelul Galați – Poli Iași, CSA Steaua – Unirea Dej și Dinamo – Gloria Buzău.

Speră să joace pe stadioane pline

Încurajați de intrarea în play-off, șefii lui Dinamo au gânduri mari pentru următoarea perioadă. Potrivit gsp.ro , roș-albii și-au propus să joace pe niște arene ultramoderne, sperând să aibă o susținere puternică din partea fanilor.

Tragerea la sorți e bună pentru Dinamo în play-off. Meciurile cu adversarii mai bine clasați sunt pe final. E bine pentru noi. Ne așteptăm să avem un număr mare de fani. Vrem să jucăm tot pe «Arcul de Triumf», dacă se poate. Meciul cu CSA Steaua încercăm să-l jucăm pe Arena Națională“, a spus Vlad Iacob (administrator special Dinamo).

Potrivit sursei citate , Dinamo încearcă să ajungă la un acord cu Superbet. O asemenea mutare ar aduce o sponsorizare importantă pentru bucureșteni, într-un moment în care clubul și-a propus să se redreseze din punct de vedere financiar.

Miză mare și în play-out

Vom avea o luptă dură și în play-out-ul ligii secunde, în care echipele sunt împărțite în două serii. În fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 şi 7 din fiecare serie, iar cele două formaţii de pe locul 5 vor juca un baraj, în dublă manşă, pentru menţinerea în liga secundă.

În play-out, meciurile din prima etapă în Grupa A vor fi Unirea 04 Slobozia - CSC 1599 Şelimbăr, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - CSM Slatina şi CS Minaur Baia Mare - Politehnica Timişoara (Metaloglobus Bucureşti stă), iar în Grupa B, SC FC Ripensia Timişoara - CS Concordia Chiajna, Unirea Constanţa - CSC Dumbrăviţa şi FC Braşov - ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Progresul Spartac stă).

Clasament play-off

1. CSA Steaua 40 puncte

2. Poli Iaşi 40p

3. Oţelul 36p

4. Unirea Dej 32p

5. Gloria Buzău 31p

6. Dinamo 31p

Clasament play-out - Grupa A

1. Unirea Slobozia 31p

2. CSM Slatina 27p

3. Csikszereda 26p

4. Şelimbăr 24p

5. Metaloglobus 21p

6. Baia Mare 16p

7. Poli Timişoara 13p

Clasament play-out - Grupa B

1. Concordia Chiajna 29p

2. FC Braşov 28p

3. Viitorul Pandurii 25p

4. Dumbrăviţa 24p

5. Progresul Spartac 17p

6. Ripensia Timişoara 16p

7. Unirea Constanţa 12p

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina