Diplomații ruși expulzați și familiile lor au părăsit teritoriul SUA la bordul unui avion

Diplomații ruși expulzați și familiile lor au părăsit teritoriul SUA la bordul unui avion

Avionul care transportă peste 30 de diplomați ruși expulzați din SUA pentru acuzații de ingerință în alegerile prezidențiale americane a decolat duminică de la Washington, au relatat agențiile ruse de presă, citate de AFP.

"Avionul a decolat, toată lumea este la bord", a anunțat Ambasada Rusiei de la Washington, citată de agenția publică RIA Novosti.

Avionul transportă la bord 35 de diplomați ruși și familiile lor, în total 96 de persoane, care urmează să ajungă în Rusia după ce au fost expulzați în cadrul ultimelor sancțiuni ale administrației Obama.

Măsurile anunțate joi de Barack Obama, cu mai puțin de o lună înainte de plecarea sa de la Casa Albă, prevăd în special expulzarea a 35 de persoane acuzate că ar fi membri ai serviciilor de informații ruse și închiderea a două site-uri rusești în nord-estul SUA considerate ca baze utilizate de acești agenți.

Serviciul secret al armatei ruse (GRU) și serviciul federal de securitate (FSB, fost KGB) fac de asemenea obiectul unor sancțiuni economice, la fel ca patru lideri ai GRU, printre care și șeful Igor Korobov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …