Direcţia Regim Permise de Conducere va relua treptat activităţile cu publicul la serviciile publice comunitare

Direcţia Regim Permise de Conducere va relua treptat activităţile cu publicul la serviciile publice comunitare

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18 mai, se vor relua treptat activităţile de relaţii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepţia celor aflate in zone cu restricţii - carantinate.

"Prioritatea noastră este creşterea capacităţii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forţe de sprijin pe perioada stării de urgenţă, întrucât estimăm o creştere semnificativă a solicitărilor pe această linie, odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgenţă", informează un comunicat al DRPCI transmis, miercuri, AGERPRES.

În ceea ce priveşte programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta diferă de la un judeţ la altul, sens în care se recomandă consultarea site-urilor instituţiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro , secţiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activităţile se vor soluţiona doar în baza programărilor online - accesibile pe site-ul www.drpciv.ro . Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici, formate din 5-10 persoane, în funcţie de particularităţile spaţiului de lucru cu publicul.

"În ceea ce priveşte activitatea de examinare - preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie - în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi distanţare sociala în vederea limitării răspândirii coronavirusului", arată sursa citată.

Prima etapă - examinarea la proba practică pentru cei declaraţi admis la proba teoretică şi programaţi la proba practică pe durata instituirii stării de urgenţă (cu prioritate pentru candidaţi afectaţi de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaţilor aflaţi în această situaţie sunt analizate două posibilităţi - programarea din oficiu cu informarea acestora - în ordinea programărilor anterioare; programarea prin intermediul şcolilor de şoferi pe platforma online dedicate - cu informarea candidatului.

În a doua etapă - reluarea activităţii de examinare - proba teoretică va avea loc la aproximativ două săptămâni, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfăşurării activităţii de examinare, vor fi respectate, cu stricteţe, următoarele măsuri de protecţie în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului: utilizarea măştilor de protecţie - atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori; dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe; respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, cel puţin 1,5 m; evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaţilor cu însoţitori (prieteni, rude, susţinători) şi desfăşurarea activităţii de instruire numai în spaţii deschise, cu respectarea regulilor de distanţare socială. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia