Directorul ALPAB, cercetat de DNA pentru o faptă săvârşită când era director al CN APM Constanţa

Directorul ALPAB, cercetat de DNA pentru o faptă săvârşită când era director al CN APM Constanţa

Directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Aurelian Andrei Popa, este cercetat de DNA pentru abuz în servciu pentru o faptă săvârşită în anul 2011, când era director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa.

Potrivit unui comunicat al DNA, Aurelian Andrei Popa are calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susţin că, la data de 18 martie 2011, Aurelian Andrei Popa a îndeplinit, cu încălcarea legii, un act legat de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia de director general al CN APM SA., în sensul că a cumpărat pentru companie un teren situat în extravilanul comunei Agigea, fără a avea mandat în acest sens şi la un preţ mult mai mare decât valoarea comercială reală.

DNA susţine că, procedând în această manieră, Aurelian Andrei Popa a provocat companiei pe care o conducea un prejudiciu în valoare de 1.761.160 lei, reprezentând preţul terenului achiziţionat, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru vânzătorul terenului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!