Directorul CIA, vizită surpriză în Ucraina

Directorul CIA, vizită surpriză în Ucraina

Directorul CIA, William Burns, a călătorit în Ucraina la începutul acestei luni pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu alți oficiali, în timp ce războiul pare pregătit să intre în al doilea an, potrivit a două surse familiare cu această călătorie, notează CNN.

Directorul CIA, William Burns FOTO AFP

„În timp ce se afla acolo, el a întărit angajamentul SUA de a oferi sprijin Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii rusești, inclusiv continuarea schimbului de informații”, a declarat un oficial american pentru sursa citată.

Sursele au refuzat să ofere mai multe detalii despre călătorie.

Călătoria lui Burns a avut loc în condițiile în care SUA sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că Rusia ar putea recurge la arma nucleară în războiul său de luptă. Burns și alți oficiali americani au declarat public că nu văd nicio dovadă că Moscova se pregătește în mod activ să facă un astfel de pas, dar oficiali familiarizați cu informațiile avertizează că riscul este poate cel mai mare de când Rusia a invadat țara în februarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 Totul a fost, de fapt, o farsă?

3 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

4 Rezervele secrete ale Chinei

5 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…