Directorul CNAIR dă asigurări că Transfăgărășanul se va deschide șoferilor săptămâna viitoare

Directorul CNAIR dă asigurări că Transfăgărășanul se va deschide șoferilor săptămâna viitoare

Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a dat asigurări că, săptămâna viitoare, Transfăgărășanul va fi deschis circulației. Au fost realizate lucrările necesare pentru pregătirea drumului.

Se deschide Transfăgărășanul Foto: CNAIR

Marți, 20 iunie, a fost convocată comisia care va verifica dacă sunt îndeplinite condițiile pentru deschiderea circulației pe Transfăgărășan , între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Directorul CNAIR susține că miercuri, 21 iunie, s-ar putea circula în întregime pe Transfăgărășan, dar în anumite condiții care urmează a fi stabilite.

Marți, comisia a fost convocată pentru verificările la fața locului, iar dacă condițiile sunt îndeplinite, iar premisele sunt pozitive în sensul acesta, miercuri am putea să circulăm pe Transfăgărășan, evident în anumite condiții. Eu cred că comisia va constata că lucrurile sunt îndeplinite din punct de vedere a siguranței circulației astfel încât să putem să deschidem Transfăgărășanul”, a precizat Cristian Pistol în urma unei vizite de lucru în Argeș.

Anul trecut, drumul a fost deschis circulației pe 15 iunie, cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, de 1 iulie.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov face ultimele pregătiri pentru deschiderea Transfăgărășanului!

Cu toate că stratul de zăpadă depășește încă pe alocuri chiar și doi metri, cu un efort susținut al colegilor din cadrul Secției Sibiu, sperăm să redăm traficului acest drum spectaculos până la mijlocul săptămânii viitoare”, informează DRDP Brașov.

Transfăgărășanul va fi modernizat

De asemenea, conducerea CNAIR susține că proiectul de modernizare a Transfăgărășanului este pe drumul cel bun.

„Pe de altă parte, am și demarat un proiect de modernizare a lui. Eu zic că lucrurile evoluează într-o manieră pozitivă. Pe 25 iulie va fi data de depunere a ofertelor pentru acel studiu de fezabilitate, acea documentație DALI necesară pentru demararea lucrărilor de execuție și modernizare a Transfăgărășanului”, a mai precizat Cristian Pistol.

Prin acest contract se urmăreşte și identificarea de soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

Transfăgărășan se află pe DN 7C, care leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. Altitudinea maximă pe acest drum este de 2.042 metri la Bâlea Lac.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?