Directorul general al agenţiei bulgare de presă BTA, Maxim Mincev, a încetat din viaţă

Directorul general al agenţiei bulgare de presă BTA, Maxim Mincev, a încetat din viaţă

Directorul general al agenţiei bulgare de presă BTA, Maxim Mincev, a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani, după o boală scurtă, a anunţat agenţia duminică.

Ştirea nu precizează cauza decesului, dar presa bulgară a relatat că Mincev era în spital de câteva zile pentru COVID-19, potrivit sofiaglobe.com.

Maxim Mincev s-a născut la 5 iunie 1953 la Sofia şi a absolvit jurnalismul. În cariera sa de jurnalist a lucrat şi pentru postul naţional de radio BNR şi Radio Europa Liberă.

A devenit pentru prima dată director general al BTA în 2003 şi a deţinut o serie de alte posturi notabile, între care preşedinte al Asociaţiei Agenţiilor de Presă din Balcani şi Sud-Estul Europei (ABNA-SE), secretar general al Congresului Mondial al Agenţiilor de Presă şi preşedinte al Asociaţiei Agenţiilor de Presă de la Marea Neagră (BSANNA).

A scris numeroase cărţi, inclusiv despre călătoriile sale în Africa.

Agenţia bulgară de presă BTA, al cărei director era Maxim Mincev, se numără printre agenţiile de presă partenere ale AGERPRES.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 VIDEO Dialog între un soldat rus și unul ucrainean: „Ascultă, termină-mă” / „Nu suntem ca voi, nenorociților!”

5 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați