Directorul medical al Marii Britanii: Cea mai mare rată de transmitere Covid este la copii în acest moment

Directorul medical al Marii Britanii: Cea mai mare rată de transmitere Covid este la copii în acest moment

Principalul responsabil sanitar al guvernului de la Londra, Chris Whitty, a spus miercuri că în acest moment copiii sunt principalii transmițători ai bolii Covid-19, provocată de noul coronavirus, și că, fără vaccinare, aproape toți copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani se vor infecta la un moment dat, relatează Reuters.

"Există cu siguranță o transmitere substanțială la această grupă de vârstă. De fapt, grupa de vârstă despre care vorbim este cea în care se produce în prezent cea mai mare rată de transmitere, din câte ne putem da seama", le-a spus Whitty parlamentarilor despre decizia de a oferi vaccinuri anti-COVID copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani.

Toți copiii din această grupă de vârstă vor primi un vaccin anti-Covid după ce Whitty și colegii săi au spus săptămâna trecută că astfel elevii vor beneficia de o întrerupere redusă a cursurilor.

Whitty a spus că recomandarea s-a concentrat exclusiv pe beneficiul pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani și nu a fost făcută din motive politice.

El a adăugat că, deși programul de vaccinare ar provoca unele întreruperi ale cursurilor, acest lucru este incomparabil mai puțin perturbant decât dacă elevii s-ar îmbolnăvi de COVID-19.

„Marea majoritate a copiilor care nu au avut până în prezent COVID se vor îmbolnăvi la un moment dat”, a spus el.

"Poate nu în următoarele două sau trei luni, dar vor face boala mai devreme sau mai târziu, deoarece este incredibil de infecțioasă ... vaccinarea va reduce acest risc."

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

3 Video viral

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…