Directorul Muzeului Județean Buzău: Craterul de la Râmnicu Sărat reprezintă un sit arheologic medieval de importanță națională

Directorul Muzeului Județean Buzău: Craterul de la Râmnicu Sărat reprezintă un sit arheologic medieval de importanță națională

Craterul adânc de câțiva metri metri adâncime care a înghițit un autoturism în noaptea de miercuri spre joi într-o parcare din municipiul Râmnicu Sărat amplasată pe DN 2 reprezintă un sit arheologic medieval de importanță națională, arhelogii urmând să demareze cercetarea acestuia, a anunțat joi directorul Muzeului Județean Buzău, Laurențiu Grigoraș.

Directorul Muzeului Județean Buzău a mai declarat, pentru AGERPRES, că 'ar putea fi vorba de o cramă medievală care s-a surpat și un tunel de legătură cu o mănăstire din apropiere'.

'Cercetarea arheologică va demara în curând în vederea stabilirii vechimii acestui sit arheologic, iar primăria va decide dacă o va conserva sau nu', a mai declarat sursa citată.

Craterul format joi dimineață, în jurul orei 3, a înghițit un autoturism care se afla în parcare, surparea provocând un zgomot puternic.

'Se putea și se mai poate produce o tragedie, căci este vorba de catacombele orașului vechi care travesează Drumul European', a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan.

Potrivit sursei citate, 'autoritățile locale au împrejmuit zona, circulația pe DN 2 fiind deviată pe străzile învecinate".

AGERPRES / (A — autor: Dorin Ivan, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia