Directorul Serviciului Naţional de Informaţii al SUA afirmă că nu ştie ce s-a întâmplat la reuniunea Trump-Putin de la Helsinki

Directorul Serviciului Naţional de Informaţii al SUA afirmă că nu ştie ce s-a întâmplat la reuniunea Trump-Putin de la Helsinki

Directorul Serviciului Naţional de Informaţii al SUA, Dan Coats, a afirmat joi că nu ştie ce s-a întâmplat la reuniunea tete-a-tete de la Helsinki dintre preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin, care a provocat preocupare în rândul multor congresmeni americani, relatează agenţia Reuters.

Unii republicani şi democraţi din Congres caută răspunsuri în legătură cu înţelegerile la care Trump s-ar putea să fi ajuns cu Putin la întâlnirea lor de două ore ce a avut loc lunea trecută în capitala finlandeză, întâlnire la care au fost însoţiţi doar de interpreţii lor.

Casa Albă se confruntă cu o agitaţie pe mai multe teme de la summitul de la Helsinki, inclusiv eşecul lui Trump de a-l înfrunta pe Putin în legătură cu concluziile agenţiilor americane de informaţii potrivit cărora Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi în ce priveşte propunerea lui Putin ca autorităţile ruse să aibă acces la interogarea unor cetăţeni americani.

''Ei bine, aveţi dreptate, nu ştiu ce s-a întâmplat la reuniune'', a declarat Coats la Forumul pentru Securitate de la Aspen, în Colorado. ''Pe măsură ce trece timpul, şi preşedintele a menţionat deja unele lucruri care s-au întâmplat la reuniune, cred că vom afla mai multe. Dar aceasta este prerogativa preşedintelui'', a adăugat Coats.

În cadrul unei conferinţe de presă comune după întâlnirea sa cu Putin, Trump a răspuns la o întrebare despre ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 aruncând îndoieli asupra concluziilor propriilor agenţii de informaţii şi denunţând ''stupiditatea'' unor politici americane.

Coats a răspuns imediat luni, difuzând un comunicat, în care a susţinut în mod ferm afirmaţiile americane potrivit cărora Rusia s-a amestecat ''prin eforturi continue şi extinse pentru a submina democraţia noastră''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina