Discursul lui Trump împotriva presei este 'periculos' şi 'dăunător', afirmă directorul New York Times

Directorul publicaţiei americane New York Times, AG Sulzberger, a afirmat că l-a avertizat pe preşedintele Donald Trump, cu care s-a întâlnit în urmă cu zece zile la Casa Albă, că discursul său împotriva mass-media este "periculos şi dăunător", relatează AFP.

"I-am spus direct preşedintelui că eu consider că discursul său nu este doar un factor de divizare, ci a devenit din ce în ce mai periculos", a declarat AG Sulzberger într-un comunicat, confirmând această întrevedere care a avut loc la 20 iulie la solicitarea Casei Albe.

"L-am rugat să-şi reconsidere atacurile masive împotriva jurnalismului pe care le consider periculoase şi dăunătoare pentru ţara noastră", a adăugat Sulzberger.

Într-un mesaj postat duminică pe Twitter, Donald Trump a indicat că a discutat despre ceea ce numeşte "Fake News" (ştiri false) cu directorul New York Times, unul dintre cele mai prestigioase ziare americane aflat în mod constant în centrul criticilor sale.

"A fost o întâlnire foarte bună şi interesantă la Casa Albă cu directorul New York Times, A.G. Sulzberger'', a scris el pe Twitter, fără a preciza data sau circumstanţele acestei întâlniri.

"Am petrecut mult timp vorbind despre cantităţile imense de ştiri false publicate de mass-media şi despre modul în care aceste ştiri false s-au transformat într-o frază 'Inamicul Poporului'. Trist!'', a adăugat el în mesajul postat pe reţeaua de socializare.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există