Discuții România-Austria pe tema Schengen. Karner: „Mai e cale lungă”. Bode: „Nu e firesc să ne asumăm obligații, fără drepturi”

Discuții România-Austria pe tema Schengen. Karner: „Mai e cale lungă”. Bode: „Nu e firesc să ne asumăm obligații, fără drepturi”

Șeful Ministerului de Interne din Austria a avertizat în cadrul vizitei în România că mai este cale lungă până la îndeplinirea obiectivelor privind migrația ilegală, pentru ca statul său să acorde votul necesar aderăriii României la Schegen. În același timp, șeful MAI român a subliniat că „nu este firesc să ne asumăm obligații, fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”.

FOTO Arhivă Adevărul

„Am mare înțelegere pentru doleanța domnului ministru și pentru așteptările poporului român în ceea ce privește următoarea etapă de aderare la Schengen, dar la momentul de față trebuie să înțelegeți că încă cetățenii austrieci au aceeași dilemă, în momentul în care sunt supuși la controale la granița cu Germania. Am făcut progrese, suntem pe calea cea bună, dar trebuie să vă spunem că mai e o cale lungă”, a susținut Gerhard Karner, aflat într-o vizită oficială în România.

Știre în curs de actualizare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare