Discuții România-Austria pe tema Schengen. Karner: „Mai e cale lungă”. Bode: „Nu e firesc să ne asumăm obligații, fără drepturi”

Discuții România-Austria pe tema Schengen. Karner: „Mai e cale lungă”. Bode: „Nu e firesc să ne asumăm obligații, fără drepturi”

Șeful Ministerului de Interne din Austria a avertizat în cadrul vizitei în România că mai este cale lungă până la îndeplinirea obiectivelor privind migrația ilegală, pentru ca statul său să acorde votul necesar aderăriii României la Schegen. În același timp, șeful MAI român a subliniat că „nu este firesc să ne asumăm obligații, fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”.

FOTO Arhivă Adevărul

„Am mare înțelegere pentru doleanța domnului ministru și pentru așteptările poporului român în ceea ce privește următoarea etapă de aderare la Schengen, dar la momentul de față trebuie să înțelegeți că încă cetățenii austrieci au aceeași dilemă, în momentul în care sunt supuși la controale la granița cu Germania. Am făcut progrese, suntem pe calea cea bună, dar trebuie să vă spunem că mai e o cale lungă”, a susținut Gerhard Karner, aflat într-o vizită oficială în România.

Știre în curs de actualizare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”