Disperare în ultima zi de campanie/Un panou luminos uriaș cu hashtagurile „Câine” și „Trafic de influență” a fost afișat lângă Biserica Sfântul Gheorghe Nou, între Piața Universității și Piața Unirii din Capitală

Disperare în ultima zi de campanie/Un panou luminos uriaș cu hashtagurile „Câine” și „Trafic de influență” a fost afișat lângă Biserica Sfântul Gheorghe Nou, între Piața Universității și Piața Unirii din Capitală

Un panou luminos uriaș, în culorile USR, a fost afișat pe o clădire de lângă Biserica Sfântul Gheorghe Nou, după Spitalul Colțea, între Piața Universității și Piața Unirii, din București.

Pe panou sunt inscripționate hashtagurile ”#Câine” și ”#Trafic de influență” și sunt marcate cu culorile-simbol ale PNL și USR PLUS.

Hashtagurile fac referire la scandalul izbucnit pe final de campanie în care a fost implicat candidatul susținut de PNL și USR PLUS, Nicușor Dan, care a intervenit pentru a media un litigiu între controversatul om de afaceri Mihai Mitrache, cunoscut cu porecla ”Câine”, și Primăria Sectorului 4, condusă de primarul PSD Daniel Băluță.

În spațiul public au apărut înregistrările unor convorbiri telefonice între Nicușor Dan și fostul jurnalist Cristian Zărescu, pe vremea când acesta era consilierul primarului Băluță, și în care cei doi discutau despre litigiul dintre Mitrache și administrația sectorului 4.

Primarul Gabriela Firea și PSD au preluat rapid retorica traficului de influență despre care au susținut că a fost făcut de contracandidatul USR PLUS în discuțiile cu fostul consilier Cristian Zărescu. 

Scandalul ”Câine” a marcat ultima săptămână a campaniei electorale din București, pe parcursul căreia Nicușor Dan a fost prezentat atât în discursurile social-democraților, cât și de invitații din platourile televiziunilor apropiate de aceștia drept ”fratele câinelui” și ”traficant de influență”.

Joi, ultima zi în care televiziunile au avut voie să pronunțe nume de candidați și partide s-a încheiat cu un epic fail în campania de linșaj a lui Nicușor Dan, la Antena 3. Oana Zamfir a prezentat, în jurul orei 23:00, un interviu cu un presupus reprezentant legal al unor proprietari, care a susținut, cu vocea distorsionată pentru a nu fi recunoscut, că Asociația lui Nicușor Dan ar fi făcut o acțiune în instanță împotriva unui dezvoltator imobiliar pentru a obține bani și apartamente. Interviul nu i-a convins însă nici măcar pe invitații din studio, iar primul care i-a spus Oanei Zamfir că ”n-a ieșit de data asta” a fost Ion Cristoiu, care i-a făcut praf înregistrarea. Mircea Badea s-a enervat că interlocutorul n-are curaj să-și asume identitatea și se ascunde sub anonimat, iar Mugur Ciuvică s-a arătat sceptic că noile dezvăluri vor avea vreun impact.

În aceeași seară, înainte de ”interviul bombă” al Oanei Zamfir, a fost prezentă Gabriela Firea, în ultima emisiune electorală la care a participat, tot la Sinteza Zilei. Gabriela Firea a declarat că Nicușor Dan este ”destul de aproape” de ea în sondaje, dar că ”are încredere în oameni”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …