Disperarea unui român care și-a cumpărat o Tesla: „Am mașina plătită, dar nu o pot ridica”

Disperarea unui român care și-a cumpărat o Tesla: „Am mașina plătită, dar nu o pot ridica”

Proprietarul unui autoturism marca Tesla s-a plâns pe un grup de Facebook că se află într-o situație imposibilă: ar mașina plătită, dar nu o poate ridica de la dealer.

Mașini Tesla FOTO: EPA EFE

Bună ziua. Trebuie să ridic mașina, iar cei de la Tesla mi-au trimis FF (factura fiscală n.red.) și COC (Certificat de Conformitate n.red.) pe mail și să merg să ridic numere provizorii roșii de la poliție.

Am fost la poliție, iar cei de acolo au zis că ei nu-mi oferă numere roșii fără cartea mașinii”, scrie proprietarul.

El spune că a fost chiar și în audiență la șeful Serviciului de Înmatriculări .

Mi-a zis să merg la dealer să-i cer lui să-mi dea numere roșii, dar dealerul nu îmi oferă. Sunt în situația în care am mașina plătită, dar nu o pot ridica. Mă puteți ajuta cu un sfat?”, a scris proprietarul pe grupul de Facebook Tesla Owners Club Romania.

Un alt proprietar, din Iași, a scris că el nu a avut probleme cu ridicarea mașinii. „Singura mică problemă: am avut nevoie de declarația de la dealer că nu au mai fost ridicate numere roșii pe acea mașină”.

„Mie mi-au eliberat numerele roșii la Cluj fără probleme. Ai nevoie de factură, COC, copie de buletin, chitanța că ai plătit 13 lei taxa de numere roșii și o cerere. Atât. Nu pot să ceară cartea mașinii pentru numere roșii”, scrie altcineva.

Tesla Inc a anunţat reducerea preţurilor pentru vehiculele sale electrice în Europa, Israel şi Singapore, extinzând campania de scădere a preţurilor demarată la începutul anului în China, în speranţa că va reuşi să îşi majoreze volumele de vânzări în pofida încetinirii economiei globale, transmite Reuters.

În Germania, Tesla a redus preţurile pentru vehiculele Model 3 şi Model Y cu 4,5% - 9,8%, în Singapore a redus preţurile pentru vehiculele Model 3 şi Model Y cu 4,3% - 5%, în timp ce în Israel preţul Model 3 a scăzut cu 25%.

Tesla a raportat o creştere a livrărilor de doar 4% în primul trimestru din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, în pofida discount-urilor acordate în Statele Unite, China, Japonia, Australia şi Coreea de Sud.

La câteva zile după publicarea datelor dezamăgitoare privind livrările, Tesla a anunţat a cincea reducere a preţurilor pe piaţa din SUA, după comentariile recente ale directorului general Elon Musk, potrivit căruia Tesla se va concentra pe volumele de vânzări în dauna marjelor de profit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe „valoarea” asta o fi întrebat-o vreodată Fiscul cum justifică luxul impertinent în care trăiește?

2 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

3 Omul ăsta știe când spune ce spune despre Ciolacu...

4 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

5 VIDEO Dramoletă la Găești, cu o femeie amendată după ce și-a prins soțul cu amanta în mașină