Dispreţul faţă de cei mici: Reţeta eşecului lui Ionuţ Lupescu şi Liviu Dragnea

Excelent articolul scris de Cristian Pantazi pe G4Media.ro!

Grimasa de dispreţ a lui Liviu Dragnea după ce favoritul său, Ionuţ Lupescu, a pierdut alegerile pentru şefia fotbalului românesc, spune totul despre raportul şefului PSD cu oamenii simpli, cu plebea. “Foarte bine că a ieşit domnul Burleanu, e foarte bine că FRF şi-a ales conducerea cu votul masiv al cluburilor de futsal, al cluburilor de fotbal feminin (…) şi cred că avem un viitor foarte luminos în fotbal”, a spus Dragnea.

Aceste cuvinte, plus strâmbătura care le-au însoţit, explică perfect de ce a câştigat Burleanu şi a pierdut tandemul Lupescu-Dragnea. Burleanu, cel inventat de Vasile Dâncu şi despre care legendele spun că a avut sprijinul serviciilor, a avut timp de patru ani o strategie sub radar. A inventariat nevoile celor din “fotbalul mic” (cluburi de copii, juniori, fotbalul feminin şi cel de sală) şi le-a satisfăcut cum a ştiut el mai bine. S-a apropiat de anti-vedetele fotbalului, a încercat din nou să-l facă un sport de masă. S-a însoţit de anonimii care formează masa tăcută, iar noi, presa, nu am ştiut lucrul acesta.

Lupescu a făcut exact invers. S-a prezentat ca un candidat al mainstream-ului, însoţit doar de vedete, nume mari, dar fără relevanţă pentru fotbalul mic. Iar cireaşa pe tort a fost alăturarea de Liviu Dragnea şi Mircea Sandu. Amândoi sunt reprezentanţii unei lumi învechite, în care aranjamentele de putere îi exclud pe cei mici, pleava inutilă, şi se adresează doar celor mari.

E ceea ce face Liviu Dragnea zilnic, cu metodă şi aplicaţie. Distorsionează mecanismele acestei societăţi în folosul lui, al familiei şi al câtorva – foarte puţini – oameni în care are încredere. Restul oamenilor sunt absenţi din preocupările lui. Şi, oricât a încercat să-şi ascundă dispreţul faţă de oamenii mici, ieri nu s-a mai putut abţine. Tocmai la Piteşti, fief tradiţional al PSD, Dragnea şi-a arătat adevărata faţă.

E omul pentru care viitorul luminos înseamnă doar rezolvarea propriilor probleme: libertate, bani şi putere. Dacă acest viitor îl exclude, nu-l interesează.

Lumea mică a fotbalului i-a dat lui Dragnea prima lecţie după mulţi ani, după cum a remarcat Cătălin Tolontan. Oamenii de la firul ierbii l-au refuzat pe el şi pe candidatul său. E o lecţie neaşteptată, care l-a enervat şi care deschide drumul spre o reacţie mai largă a societăţii. În fond, e imposibil ca un om care are 9% în sondaje să distrugă o ţară întreagă.
 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

5 Să-l salte procurorii! „Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!” Acuzații grave ale fostului di…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing