Dispute la începutul ședinței de plen a Camerei, în contextul unui nou protest USR

Dispute la începutul ședinței de plen a Camerei, în contextul unui nou protest USR

Deputatul PMP Corneliu Bichineț a declarat vineri că ar trebui retrasă indemnizația de cazare în București pentru parlamentarii USR care dorm în plenul Camerei Deputaților.

"Am înțeles că lucrăm cu toții în Parlamentul României, Camera Deputaților. Înțeleg că această incintă a devenit pentru unii colegi de-ai noștri hotel. Propun retragerea indemnizației pentru cazare în București pentru toți cei care dorm în Parlament", a spus Bichineț, la începutul ședinței de vineri a Camerei.

Deputatul USR Dan Barna a replicat, afirmând că parlamentarii care protestează vor să transmită Legislativului mesajele strigate în stradă.

"Ceea ce vedeți dumneavoastră aici sunt mesajele din stradă, știm că ați fost ocupați cu legiferarea. De aceea am zis să vă aducem mesajele pe care ni le transmite nouă, Parlamentului României, societatea românească. Sunt mesajele care sunt în toată țara. Sunt 300.000 de oameni care ne transmit aceste mesaje. România nu e Liviu Dragnea. Rețineți acest lucru!", a spus Barna.

Circa 25 de parlamentari USR s-au așezat pe scările de la tribuna Parlamentului, purtând steaguri tricolore și pancarte pe care scrie "Refuz acest abuz!", "Retrageți ordonanța!", "Hoții!", "Liber la furat!".

Nouă parlamentari USR au rămas în sala de plen a Camerei Deputaților în noaptea de joi spre vineri, în semn de protest.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…