Djokovic - Federer, finala de vis de la Indian Wells

Djokovic - Federer, finala de vis de la Indian Wells

Sârbul Novak Djokovic și elvețianul Roger Federer, primii doi tenismeni ai lumii, vor disputa finala turneului ATP de la Indian Wells (Statele Unite), primul de categoria Masters 1000 din acest an, dotat cu premii în valoare de 5.381.235 dolari.

Sâmbătă, în semifinale, Djokovic (numărul unu mondial) a dispus cu 6-2, 6-3 de campionul olimpic en titre, scoțianul Andy Murray, în timp de Federer (nr.2) a trecut tot în două seturi, 7-5, 6-4, de canadianul Milos Raonic.

Roger Federer (33 ani) va disputa cu această ocazie a 40-a finală Masters 1000 și a 127-a din cariera sa în circuitul ATP, sperând să obțină al cincilea titlu la Indian Wells, după cele cucerite în 2004, 2005, 2006 și 2012.

Campionul elvețian va avea însă o misiune extrem de dificilă în fața lui Djokovic, cel care l-a învins în finala ediției trecute a turneului din California. Jucătorul sârb, în vârstă de 27 ani, arată o formă de excepție în acest debut de sezon, având nevoie de numai o oră și 29 de minute pentru a-l învinge pe Murray, pe care l-a depășit la toate capitolele.

Federer și Djokovic s-au întâlnit de 37 de ori până în prezent, avantajul fiind de partea elvețianului, care a înregistrat 20 de victorii, ultima dintre luna trecută, în finala turneului de la Dubai (6-3, 7-5). AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Document secret rusesc obținut de Washington Post

5 Foarte interesante amănunte...