Djokovic și Șarapova, cei mai buni sportivi din lume în 2014 (US Sports Academy)

Djokovic și Șarapova, cei mai buni sportivi din lume în 2014 (US Sports Academy)

Academia de sport a SUA l-a desemnat pe tenismanul sârb Novak Djokovic cel mai bun sportiv al lumii în 2014, în timp ce premiul la feminin i-a revenit rusoaicei Maria Șarapova, relatează agențiile internaționale.

Foto: (c) Zheng Huansong/XINHUA FLUX

Djokovic, nr. 1 ATP, învingător la Wimbledon, primește pentru a doua oară acest premiu, pe care l-a mai câștigat în 2011, la finalul unei anchete derulate de academia americană între 1 și 24 decembrie. Sârbul l-a devansat în clasament pe atletul kenyan Dennis Kimetto, care a stabilit un nou record mondial la maraton, cu prilejul probei de la Berlin. Djokovic a devenit doar al 4-lea sportiv care câștigă mai mult decât o dată acest premiu, alături de Ivan Lendl, Pete Sampras și Roger Federer.

Maria Șarapova, nr. 2 WTA, triumfătoare la Roland-Garros în fața româncei Simona Halep, a devansat-o în clasament pe atleta etiopiană Genzene Dibaba, care în acest an a stabilit 3 recorduri mondiale pe durata a15 zile la 1.500 m, 3.000 m indoor și pe distanța de 2 mile.

AGERPRES/(editor Teodor Ciobanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?