Dmitri Rogozin, în Ucraina, în echipament NATO de peste 16 mii de dolari

Dmitri Rogozin, în Ucraina, în echipament NATO de peste 16 mii de dolari

Controversatul politician rus Dmitri Rogozin, care s-ar afla în Ucraina, a mers să „lupte împotriva NATO” în echipamentul NATO 11, și cu muniție în valoare de aproximativ 16 mii de dolari, potrivit corespondenților canalului de Telegram „We Can Explain”, citați de Nasha Niva .

Dmitri Rogozin ar conduce un grup de consilieri militari în Ucraina Foto: Arhivă

Fostul șef al al agenţiei spaţiale ruse Roskosmos este îmbrăcat într-o jachetă fabricată de compania austriacă Carintia (care înainte de mobilizare costa până la 80 de mii de ruble, puțin peste 1.300 de dolari). Poartă o vestă antiglonț turcească BIKATEX.

Corespondenții militari s-au declarat „perplecși” pentru că Rogozin nu poartă vesta rusească Ratnik, pe care el însuși a lăudat-o și a cerut să fie folosită încă din 2013.

Vesta acestuia are tocuri pentru mitraliera germană MP-5 (în filmul The Matrix a fost folosită de ăersonajul Neo într-un schimb de focuri cu forțele speciale) și pentru o pușcă de asalt FN SCAR-H. Prețurile pentru acestea trec de 5.700 de dolari.

Rogozin pozează și cu o pușcă de asalt americană AR-15 modificată și un pistol asemănător cu Glock-18.

Până și cizmele lui Rogozin sunt slovace, marca Zephire, și costă peste 400 de dolari.

Singurul articol de fabricație rusească a lui Rogozin este o cască marca „Armokom”, ce costă peste 1.900 de dolari.

Acum câteva luni, peşedintele rus Vladimir Putin l-a eliberat pe Dmitri Rogozin din postul de director al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos.

Deşi nu s-au făcut anunţuri oficiale referitoare la funcţia pe care o va prelua Rogozin, site-ul de investigaţii Meduza susţinea atunci că acesta urma să lucreze în Administraţia prezidenţială a Rusiei şi chiar că era unul dintre candidaţii la funcţia de şef al Administraţiei prezidenţiale.

Conform agenției rusești RIA Novosti , Rogozin conduce un grup de consilieri militari „Tsarskie Volki” în Ucraina, oferind asistență militaro-tehnică autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk (DPR/LPR). Într-un interviu pentru sursa citată, publicat pe 13 noiembrie, el chema voluntarii ruși să meargă pe front.

Iar într-un videoclip viralizat pe Twitter, Rogozin apare într-un vehicul blindat de luptă rusesc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…