DNA a cerut documentele tranzacției de un miliard de euro dintre Romgaz și ExxonMobil pentru perimetrul Neptun din Marea Neagră

DNA a cerut documentele tranzacției de un miliard de euro dintre Romgaz și ExxonMobil pentru perimetrul Neptun din Marea Neagră

Procurorii DNA au cerut în acest zile documente de la compania cu capital majoritar de stat Romgaz privind tranzacția din 2022 cu compania americană ExxonMobil pentru perimetrul Neptun din Marea Neagră, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Romgaz a cumpărat cu o sumă de circa un miliard de dolari acțiunile emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited – reprezentând 100% din capitalul social al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, companie care deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă – în condițiile în care, potrivit informaţiilor de pe portalul OMV coroborate cu informaţii de presă, ExxonMobil a investit în jur de 750 de milioane de dolari în activitățile de explorare.

Contractul prin care Romgaz achiziționează participația deținută de compania americană ExxonMobil în perimetrul Neptun din Marea Neagră a fost semnat la începutul lunii mai 2022. Tranzacția în valoare de circa un miliard de euro fusese aprobată de acționarii Romgaz încă din 10 decembrie 2021.

Anterior, ExxonMobil şi OMV Petrom au fost parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep, unde explorările au relevat zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi.

Romgaz a devenit partenerul OMV Petrom după finalizarea achiziției.

Vom reveni


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”