DNA a clasat dosarul de trafic de influență privindu-i pe acționarul Universității Craiova, Mihai Rotaru, și pe fostul politician PDL, Ioan Oltean

DNA a clasat dosarul de trafic de influență privindu-i pe acționarul Universității Craiova, Mihai Rotaru, și pe fostul politician PDL, Ioan Oltean

DNA a închis dosarul de trafic de influență care îi privea pe omul de afaceri Mihai Rotaru și pe fostul deputat PDL, Ioan Oltean, potrivit unui răspuns al DNA către  ziare.com .

E vorba de o parte din dosarul ANRP în care Oltean era acuzat că ar fi primit șpagă 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, în curtea bisericii din Chitila, ca să intervină la fosta președintă a ANRP, Crinuța Dumitrean, astfel încât Rotaru să obțină o despăgubire de peste 20 de milioane de euro.  Vezi aici .

”Nu am fost niciodată în Chitila, ori dacă nu ai fost niciodată nu poţi să primeşti un sac cu bani. Nu am fost în oraşul Chitila niciodată. Acum e vorba de mine, nu de un şofer sau despre altă persoană. Cu ştiinţa mea, nimeni nu a călcat acolo”, a declarat Ioan Oltean la DNA, în vara anului trecut.

DNA nu a clasat însă acuzația de complicitate la abuz în serviciu față de Ioan Oltean și Mihai Rotaru. De asemenea, nu a clasat dosarul cu privire la conducerea ANRP care i-a acordat despăgubirea de 20 de milioane de euro lui Rotaru.

”La data de 27 noiembrie 2009, inculpatul Rotaru Mihai a cumpărat contra sumei de 750.000 euro drepturile litigioase pe care o persoană le deținea asupra unui teren în suprafață de 61.857 mp, situat în municipiul Pitești, județul Argeș. Persoana respectivă a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces în instanță (…) Terenul în cauză a fost supraevaluat cu suma de 98.780.835 lei (de 10 ori față de prețul real)”, arata DNA în  comunicatul de presă din iulie 2016 .

Dosarul a fost trimis în instanță, însă un an mai târziu, în 2017, a fost restituit la DNA. De atunci, procurorii tot cercetează faptele petrecute acum 12 ani.

Omul de afaceri Mihai Rotaru este unul dintre acționarii echipei de fotbal U Craiova CS, poreclită ”Craiolguța”, după numele fostului primar al Craiovei, Olguța Vasilescu.

Este unul dintre samsarii de drepturi litigioase aflat în top 10, pe locul 5, cu o despăgubire de 44 de milioane de euro, primită între 2008 și 2011. 500.000 de lei în bani, în 2009, restul în acțiuni a Fondul Proprietatea.  Vezi aici mai multe detalii .

Rotaru este anchetat alături de sora la, Diana Le Bomin, și într-un  al doilea dosar ANRP legat de o despăgubire pentru un teren din Bistrița .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”