DNA a LUAT ACȚIUNI și la Intercontinental!

DNA a LUAT ACȚIUNI și la Intercontinental!

După Unirea, DNA a devenit „acționar” și la Intercontinental! Direcția a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra acţiunilor deţinute de Dan Adamescu la colosul de lângă Universitate, prin The Nova Group Investments Romania şi Mountbay Limited Nicosia-Cipru, potrivit unui raport transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti, citat de Economica.net. 

Pachetul vizat cuprinde 405,19 milioane de acţiuni, reprezentând 48,61% din capitalul social al companiei. Acest pachet valorează circa 26 milioane de lei, conform celei mai recente cotaţii de la bursă, de 0,0648 lei/acţiune. 

Offshore-ul din Cipru Mountbay Limited este cel mai mare acţionar al companiei care operează hotelul Intercontinental din Capitală, cu o deţinere de 32,90%, iar The Nova Group Investments România are o participaţie de 15,71%.

În structura acţionariatului se mai regăseşte Astra Asigurări, cu 16,32% din titluri, în timp ce 11,89% din capital este deţinut de Lido. Alţi acţionari au o participaţie de 23,17%, potrivit raportărilor de la finele anului trecut.

Compania Hotelieră Intercontinental România SA activează în domeniul hoteluri şi restaurante deţinând hotelul “Intercontinental” din Bucureşti. Hotelul cuprinde 238 de camere clasificate la categoria cinci stele, 2 restaurante şi 6 săli de conferinţe, fiind operat sub marca Intercontinental în baza unui constract de management incheiat cu firma Intercontinental Hotels Group prin subsidiara din România (HH România SRL).

Hotelul InterContinental este singurul din Bucuresti cu sală de conferinţe şi un centru de sănătate cu piscină aflate la peste 70 de metri înălţime. 

InterContinental Bucureşti este primul hotel de cinci stele din România şi cel de-al doilea hotel construit de lanţul hotelier InterContinental într-o ţară comunistă, după Esplanada din Zagreb (Yugoslavia). Vechii angajaţi ai hotelului, ridicat odată cu Teatrul Naţional, spun că, înainte de Revoluţie, oamenii îi rugau să-i lase să intre măcar pe hol „să vadă şi ei cum e la Inter“. Colosul de lângă Universitate, pentru ridicarea căruia s-au cheltuit şase milioane de dolari, este în continuare cel mai înalt hotel din oraş, deşi are aproape 40 de ani.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria