DNA a REȚINUT, la București, încă doi ȘPĂGARI din SĂNĂTATE!

DNA a REȚINUT, la București, încă doi ȘPĂGARI din SĂNĂTATE!

Fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti, Alexandru Ciocâlteu, a fost reţinut de procurorii DNA fiind acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar a mai fost reţinută Petruţa Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti, pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2008, în urma unei înţelegeri prealabile, Petruţa Lazăr, în calitate de manager interimar, i-ar fi pretins unei persoane ca după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti şi firma reprezentată de respectiva persoană, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5 % din valoarea contractului.

Cine este Alexandru Ciocâlteu

Este doctor in stiinte medicale din 1989 si a fost director al Spitalului clinic de urgenta "Sfantul Ioan" - Bucuresti, sef clinica nefrologie Spital Sf. Ioan, sef catedra nefrologie UMF Carol Davila.În perioada 1998 - 1999 a fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii, iar in perioada 1999 - 2000 presedinte CNAS.

Comunicatul DNA 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 2 iunie 2016, a inculpaților

LAZĂR PETRUȚA, la data faptelor manager, ulterior director economic al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită
CIOCÂLTEU ALEXANDRU, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, în urma unei înțelegeri prealabile, inculpata Lazăr Petruța, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București și firma reprezentată de respectiva persoană, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5 % din valoarea contractului.
Ca urmare, începând cu luna ianuarie 2009 până în august 2010, inculpata Lazăr Petruța a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 20.000 lei lunar, în total 480.000 lei pentru a facilita încheierea și derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea plăților către firma respectivă și încheierea de acte adiționale). În perioada primirii banilor cu titlu de mită, Lazăr Petruța a ocupat funcția de manager al spitalului și ulterior pe cea de director financiar.
Ulterior, după înlocuirea lui Lazăr Petruța din funcția de manager al spitalului cu Ciocâlteu Alexandru, acesta din urmă, la rândul său, i-a pretins aceleiași persoane și a primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menționat, inclusiv semnarea de acte adiționale și efectuarea plăților, în total 2.880.000 lei.
Banii au fost primiți de către Ciocâlteu Alexandru din februarie 2011 (scăzând cele 6 luni în care banii au fost primiți de inculpata Lazăr Petruța) până în noiembrie 2013 inclusiv.
Inculpatul Ciocâlteu Alexandru i-a comunicat persoanei că o parte din suma de bani o va remite lui Lazăr Petruța, aceasta ocupând în acel moment funcția de director economic.
Astfel, în perioada 2011 – 2013, inculpata Lazăr Petruța a primit de la inculpatul Ciocâlteu Alexandru diferite sume de bani, cunoscând că acestea provin de la persoana respectivă, inculpata semnând în acea perioadă documente care vizau relația contractuală a spitalului cu firma respectivă.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Inculpații Lazăr Petruța și Ciocâlteu Alexandru urmează a fi prezentați la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”