Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DNA: Acord de recunoaștere a vinovăției la Sorin Apostu pentru fapte săvârșite ca director în Primăria Cluj-Napoca

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au sesizat instanța cu acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul fostului primar Sorin Apostu, acuzat de trafic de influență și instigare la spălare de bani în formă continuată, fapte săvârșite în calitate de director în cadrul Direcției Tehnice a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, Sorin Apostu, în septembrie 2007, în calitate de director, a pretins de la reprezentantul unei firme (martor în cauză) suma de 850 euro + TVA/lună, pe perioadă de un an, pentru ca, prin influența de care se prevala că se bucură asupra funcționarilor din cadrul autorităților de pe raza județului Cluj, care au atribuții pe siguranța alimentelor, să asigure buna funcționare, fără incidente, a noului hipermarket ce urma să fie deschis în localitate.

Ulterior, susțin procurorii, în baza pretinderii anterioare și pentru a disimula scopul în care fost solicitată suma de bani, Sorin Apostu i-a cerut martorului să încheie un contract cu o societate agreată de inculpat.

DNA precizează că obiectul contractului consta în ''servicii realizate de prestator în scopul implementării sistemului de management al calității și de asistență pentru actualizarea acestuia conform legislației, instructaje privind normele de igienă''.

"În aceste condiții, în perioada septembrie 2007 — martie 2009, prestatorul 'serviciilor' a emis un număr de 16 facturi fiscale în valoare totală de 51.442.77 lei (echivalentul a aproximativ 13.600 euro la un curs mediu de 3,8 lei/euro), sumă pe care societatea reprezentată de martor a achitat-o în totalitate și care reprezintă totodată folosul ilicit obținut de inculpatul Apostu", se arată în comunicat.

DNA menționează că, în prezența apărătorului ales, Sorin Apostu a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare și interzicerea, pe această perioadă plus încă 2 ani, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține acestuia.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Cluj.

Anterior, mai precizează DNA, Sorin Apostu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție în calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, fiind condamnat la patru ani și șase luni închisoare, pedeapsă care a fost executată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

3 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

4 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

5 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!