DNA: Adrian Gâdea, fost președinte al CJ Teleorman, urmărit penal pentru abuz în serviciu

DNA: Adrian Gâdea, fost președinte al CJ Teleorman, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Adrian Ionuț Gâdea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu.

 Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus continuarea urmăririi penale față de Adrian Ionuț Gâdea, la data faptei președinte al CJ Teleorman, și față de Nela Dorica Iordan, la data faptei inspector la Serviciul Financiar Contabilitate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În același dosar este urmărit penal și Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al județului Teleorman, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii anticorupție precizează că, în luna ianuarie 2014, Adrian Ionuț Gâdea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Mircea Dumitrescu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu ar fi îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce ar fi condus la încheierea cu o societate comercială și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).

Concret, arată DNA, aceste contracte ar fi fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.

"Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități", arată DNA.

Potrivit anchetatorilor, respectivele contracte ar fi făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeași zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condițiile în care aceasta cunoștea modalitatea de încheiere a acelor documente.

"Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective", se menționează în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”