DNA: Avocat din Baroul Argeş, arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă

DNA: Avocat din Baroul Argeş, arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă

Un avocat din Baroul Argeş a fost arestat la domiciliu printr-o decizie a Curţii de Apel Piteşti, într-un dosar în care este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 ianuarie, a unui avocat din cadrul Baroului Argeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în noaptea de 30 septembrie 2019/1 octombrie 2019, avocatul, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar fi avut-o asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti care soluţionau apelul în dosarul penal în care era judecat cumpărătorul de influenţă, în cadrul discuţiilor purtate, ar fi pretins în mod direct acestuia suma de 2.000 euro, promiţându-i că îi va determina pe membrii completului de judecată să pronunţe o soluţie favorabilă, de condamnare cu suspendare, iar apoi, în ziua de 1 octombrie 2019, în jurul orelor 19.00, a primit de la cumpărătorul de influenţă suma de 5.000 lei, ca parte din suma de 2.000 euro pretinsă anterior.

"Miercuri, inculpatul a fost prezentat Curţii de Apel Piteşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere ce a fost admisă de instanţa de judecată, dispunându-se măsura preventivă a arestului la domiciliu", menţionează DNA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

4 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

5 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!