DNA: Avocat trimis în judecată pentru complicitate la şantaj

DNA: Avocat trimis în judecată pentru complicitate la şantaj

Procurorii DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Ionuţ-Bogdan Sas şi Alina Patricea Libotean pentru comiterea infracţiunii de şantaj şi a lui Emil Blaga, la data faptei avocat în cadrul Baroului Maramureş, pentru complicitate la şantaj, potrivit unei sinteze a DNA privind dosarele soluţionate în decembrie 2017.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în intervalul 21 decembrie 2016 - 16 martie 2017, inculpaţii Sas şi Libotean, beneficiind de ajutorul avocatului, au exercitat acte de violenţă fizică asupra unei persoane (parte vătămată) şi au ameninţat-o cu divulgarea unei împrejurări care i-ar fi afectat imaginea în faţa familiei şi la locul de muncă.

"Inculpaţii au procedat în această manieră cu scopul de a constrânge persoana respectivă la plata unei sume de 20.000 de euro, lucru pe care aceasta l-a şi făcut în data de 16 martie 2017, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În acelaşi context, inculpatul Blaga Emil, în calitatea menţionată mai sus, deşi a cunoscut că inculpaţii au obţinut consimţământul părţii vătămate prin violenţe şi ameninţări, a procedat la întocmirea unei convenţii din care rezulta că, în schimbul celor 20.000 euro, nu se vor mai exercita ameninţări asupra persoanei respective", se arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina