DNA: Bărbat acuzat că în timp ce se afla în detenție a pretins 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați

DNA: Bărbat acuzat că în timp ce se afla în detenție a pretins 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați

Un bărbat care, în timp ce se afla în detenție, a pretins 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați în favoarea unor persoane a fost trimis în judecată de procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marți, AGERPRES, Andrei Mugurel Oprea a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru trafic de influență, în timp ce mama sa, Aurica Oprea, va fi judecată sub control judiciar pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Andrei Mugurel Oprea este acuzat că în perioada 15 decembrie 2014 — 22 ianuarie 2015, în timp ce executa o pedeapsă privativă de libertate, a pretins de la două persoane suma de 500.000 de euro.

"În schimbul acestor bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați și a promis că-i va determina să îndeplinească anumite acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu, astfel încât să obțină, pentru una din cele două persoane, cercetarea în stare de libertate și ulterior o hotărâre favorabilă în dosarul penal în care acea persoană era cercetată în stare de arest preventiv", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, pe 22 ianuarie 2015, prin intermediul mamei sale și al unei alte persoane, inculpatul a primit suma de 200.000 de euro.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul București.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră