DNA: Bărbat trimis în judecată pentru trafic de influență; a pretins 50.000 de euro pentru a interveni la magistrați

DNA: Bărbat trimis în judecată pentru trafic de influență; a pretins 50.000 de euro pentru a interveni la magistrați

Procurorii Secției de combatere a corupției din cadrul DNA au dispus, miercuri, trimiterea în judecată pentru trafic de influență a lui Andrean Cipu, aflat în arest preventiv.

Bărbatul este acuzat că a pretins 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați asupra cărora susținea că are influență, potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES.

"În perioada iulie — octombrie 2012, inculpatul Cipu Andrean a pretins de la patru persoane (martori denunțători) suma de 50.000 euro, din care a primit, la data de 6 octombrie 2012, suma de 30.000 euro. În schimbul acestei sume, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților învestiți cu soluționarea dosarelor penale în care unul dintre denunțători era cercetat în stare de arest preventiv și a promis că-i va determina pe magistrați să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate", se precizează în comunicat.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menține măsura preventivă și asiguratorie dispusă în cauză.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro