DNA: Bărbat trimis în judecată pentru trafic de influență; a pretins 50.000 de euro pentru a interveni la magistrați

Procurorii Secției de combatere a corupției din cadrul DNA au dispus, miercuri, trimiterea în judecată pentru trafic de influență a lui Andrean Cipu, aflat în arest preventiv.

Bărbatul este acuzat că a pretins 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați asupra cărora susținea că are influență, potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES.

"În perioada iulie — octombrie 2012, inculpatul Cipu Andrean a pretins de la patru persoane (martori denunțători) suma de 50.000 euro, din care a primit, la data de 6 octombrie 2012, suma de 30.000 euro. În schimbul acestei sume, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților învestiți cu soluționarea dosarelor penale în care unul dintre denunțători era cercetat în stare de arest preventiv și a promis că-i va determina pe magistrați să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate", se precizează în comunicat.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menține măsura preventivă și asiguratorie dispusă în cauză.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing