DNA Braşov cere ARESTAREA lui Remus Truică

DNA Braşov cere ARESTAREA lui Remus Truică

DNA Braşov a decis să ceară Curţii de ApelBraşov înlocuirea măsurii de arest la domiciliu cu cea a arestului preventiv în cazul omului de afaceri Remus Truică, cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale.

Dosarul în care se cere arestarea lui Remus Truică vizează retrocedarea ilegală a 47 de hectare de pădure situată în localitatea Snagov, dar şi retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa.

Comunicatul DNA

La data de 3 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au înaintat Curții de Apel Brașov referatul cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive a inculpatului TRUICĂ REMUS, om de afaceri la data faptelor și în prezent, cercetat inițial cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni (Ferma Băneasa):
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- trafic de influență,
- spălare a banilor,
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave,
- dare de mită.

În referatul de propunere a înlocuirii măsurii procurorilor s-a reținut faptul că, de la momentul la care s-a dispus ultima prelungire a măsurii arestului la domiciliu, respectiv data de 02 februarie 2016, au fost administrate o serie de probe care au condus organul de urmărire penală la constatarea existenței și a altor infracțiuni față de cele sus menționate, care au fost reținute în sarcina inculpatului.
Ca urmare a acestui fapt, la data de 02 martie 2016 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Truică Remus pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor, comise în modalitatea descrisă în comunicatul nr. 224/VIII/3 din 03 martie 2016.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...