DNA cere o pedeapsă maximă pentru fostul primar Neculai Onțanu, judecat pentru luare de mită

Un procuror DNA a cerut miercuri judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu la o pedeapsă maximă cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, respectiv 10 ani închisoare.

"Având în vedere că, în calitate de primar al Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite de la martorul denunțător Borcea Cristian pentru reconstituirea unui drept de proprietate asupra mai multor terenuri și a primit un teren cu o valoare de peste 1,4 milioane euro, vă rog să dispuneți condamnarea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită la o pedeapsă cu executare orientată către maxim", a spus procurorul în sala de judecată, la ultimul termen al procesului desfășurat miercuri.

Reprezentantul DNA a mai solicitat ca lui Neculai Onțanu să-i fie aplicate și pedepse complementare și accesorii.

De asemenea, procurorul a cerut pedepse maxime și pentru avocata Loredana Radu, acuzată de complicitate la luare de mită și spălarea a banilor; Toma Șutru, fost secretar al Consiliului local al Sectorului 2 București, acuzat de luare de mită și spălare de bani; Aurel Radu, judecat pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzația că, în perioada 2006 — 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

În dosar au mai fost deferiți justiției Toma Șutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu și Aurel Radu.

Neculai Onțanu este acuzat că a pretins și primit, în mod indirect, o suprafață de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din Sectorul 2 — o zonă rezidențială) și care a fost transferată de Cristian Borcea, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu și Aurel Radu.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onțanu ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu a obținut de la Primăria Sectorului 2 o autorizație de construcție pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a și fost ridicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala