DNA: Comisar șef în cadrul Academiei de Poliție, trimis în judecată după ce a recunoscut că a luat mită

DNA: Comisar șef în cadrul Academiei de Poliție, trimis în judecată după ce a recunoscut că a luat mită

DNA l-a trimis în judecată pe Laurențiu-Nicolae Popescu, la data faptelor comisar șef cu funcția de instructor superior în cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București, după ce acesta a încheiat cu procurorii un acord prin care a recunoscut că a luat mită de la un student.

Potrivit DNA, în acordul de recunoaștere a vinovăției trimis la Tribunalul București se arată că, în perioada 2015 — mai 2017, în calitate de instructor superior (șef an învățământ) în cadrul Academiei, Laurențiu-Nicolae Popescu a pretins și primit de la un student (martor în dosar) foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 800 lei.

Produsele respective au fost pretinse și primite de comisarul șef în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv neefectuarea demersurilor pentru sancționarea studentului în cazul săvârșirii unor abateri disciplinare.

În prezența avocatului său, Laurențiu-Nicolae Popescu a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, respectiv doi ani și șase luni închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani.

De asemenea, Laurențiu-Nicolae Popescu nu va avea voie, pe o perioadă de trei ani, să fie ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și să ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

În plus, Laurențiu-Nicolae Popescu a fost de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în condițiile stabilite de instanță.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…