DNA Constanţa: Trei persoane trimise în judecată pentru şantaj, înşelăciune şi distrugere

DNA Constanţa: Trei persoane trimise în judecată pentru şantaj, înşelăciune şi distrugere

Trei persoane au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa pentru şantaj, înşelăciune şi distrugere, două dintre ele aflate în arest preventiv, informează DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Suliman Giuniet, pentru două infracţiuni de şantaj în formă continuată, şi Florin Gheorghe Ţîrdea, pentru două infracţiuni de distrugere, şi în stare de libertate a lui Bechir Iaşar, pentru înşelăciune.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în perioada 2014 - 2017, Suliman Giuniet şi Florin-Gheorghe Ţîrdea ar fi exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sume de bani cuprinse între 200 şi 35.000 euro.

În acelaşi context, arată sursa citată, Florin-Gheorghe Ţîrdea ar fi incendiat două maşini ce aparţineau unuia dintre martori.

"Banii respectivi au fost ceruţi în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către inculpaţii Suliman Giuniet şi Bechir Iaşar, la care fuseseră adăugate dobânzi substanţiale (50% pe săptămână), cu scopul obţinerii în mod injust a unor foloase materiale", se precizează în comunicat.

De asemenea, anchetatorii arată că, în perioada aprilie - iunie 2017, Bechir Iaşar, împreună cu Ion Iancu, Adrian Marcu şi Nicolae Cosmin Luca, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, ar fi indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 250.000 euro.

În acelaşi context, notează procurorii, în luna iunie 2017, la solicitarea lui Bechir Iaşar, Elena Cristina Didea, în calitate de funcţionar bancar, ar fi accesat date legate de rulajul contului persoanei induse în eroare în condiţiile de mai sus, pe care le-a comunicat ulterior primului.

Anterior, menţionează DNA, Bechir Iaşar, Elvis Iaşar, Ion Iancu, Adrian Marcu, Nicolae Cosmin Luca şi Elena Cristina Didea au încheiat cu procurorii anticorupţie câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

"În prezenţa avocaţilor, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor (constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, complicitate la înşelăciune şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii), au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora (între 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei şi 2 ani şi 4 luni cu suspendare)", precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...