DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență

DNA: Deputatul Lucian Ciubotaru, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență

Procurorii DNA Bacău l-au trimis în judecată, sub control judiciar pe cauțiune, pe deputatul Lucian Ciubotaru pentru complicitate la trafic de influență în legătură cu intervenții referitoare la un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei, la solicitarea unui coleg de partid.

În dosar, a fost deferit justiției Marcel Bădără, medic legist în Bacău, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în 15 februarie, Lucian Ciubotaru, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legătura cu medicul legist Marcel Bădără și i-a cerut acestuia să intervină pe lângă angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău pentru ca aceștia să consemneze pe un buletin de analiză toxicologică a alcoolemiei valori situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, lucru cu care legistul a fost de acord.

DNA precizează că buletinul de analize îl privea pe un prieten al colegului de partid din care făcea parte și Lucian Ciubotaru.

"La data de 12/13 februarie, persoana respectivă fusese oprită în trafic de organele de poliție și testată cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru a fi emis acel buletin, în condițiile arătate mai sus, inculpatul Bădără a pretins suma de 1.000 de euro, afirmând că aceasta va fi remisă către doi angajați ai Serviciului de Medicină Legală Bacău, primind, în aceeași zi, prin intermediul lui Lucian Ciubotaru, suma de 4.500 lei", susțin procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu