DNA: Directoarea unei şcoli gimnaziale din Capitală, trimisă în judecată pentru luare de mită

DNA: Directoarea unei şcoli gimnaziale din Capitală, trimisă în judecată pentru luare de mită

Carmen Elena Zanfir, director al unei şcoli gimnaziale din Capitală, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar în care este acuzată că ar fi cerut mită de la reprezentantul unei firme ce executa lucrări de reabilitare a instituţiei de învăţământ.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a Elenei Carmen Zanfir, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti (plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în perioada septembrie - octombrie 2019, Carmen Elena Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor) un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societate, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.

"În perioada septembrie 2019 - 14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, după cum urmează: prima tranşă - în sumă de 20.000 lei la data de 20 octombrie 2019, a doua tranşă - în sumă de 10.000 lei la data de 27 octombrie 2019, a treia tranşă - în sumă de 5.000 lei la data de 15 februarie 2020, ultima tranşă - în sumă de 21.000 euro la data de 14 aprilie 2020 când procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", menţionează anchetatorii.

DNA precizează că, în vederea confiscării speciale, s-a dispus sechestru asigurător asupra sumei reprezentând obiectul infracţiunii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi cea asigurătorie dispuse în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”