DNA face cercetări privind infracțiuni de corupție în legătură cu finanțarea Clubului sportiv FC Municipal Baia Mare

DNA face cercetări privind infracțiuni de corupție în legătură cu finanțarea Clubului sportiv FC Municipal Baia Mare

Procurori DNA Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 - 2016, în legătură cu finanțarea Clubului sportiv FC Municipal Baia Mare.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, în cursul zilei de marți, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Baia Mare.

"În aceeași cauză, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce o persoană cu funcție de decizie din cadrul instituției respective a primit suma de 30.000 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată în comunicatul DNA.

Anterior, surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fost prins în flagrant cu 30.000 lei, sumă ce ar fi reprezentat o tranșă din banii pretinși. Potrivit surselor citate, mita ar fi avut legătură cu atribuțiile sale de serviciu.

Cătălin Cherecheș a fost ridicat marți de procurorii DNA Cluj, în urma unui flagrant, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Procurorii DNA au descins, marți la prânz, în biroul edilului municipiului Baia Mare. Surse din interiorul Primăriei municipiului Baia Mare au confirmat pentru AGERPRES că procurorii DNA au stat în sediu aproape o oră.

AGERPRES/(AS — autor: Mirela Bărbulescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți mai mult:

Cătălin Cherecheș ar fi fost prins în flagrant cu 30.000 lei (surse)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante