DNA: Fost primar al oraşului Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DNA: Fost primar al oraşului Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ovidiu-Gheorghe Nemeş, la data faptelor primar al oraşului Sighetu Marmaţiei, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, informează marţi DNA.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2013, Ovidiu-Gheorghe Nemeş, în calitate de primar al oraşului Sighetu Marmaţiei, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu un avocat din cadrul Baroului Maramureş două contracte de asistenţă juridică având ca obiect redactarea unei întâmpinări şi reprezentarea primăriei într-o cauză civilă.

Pentru serviciile prestate, avocatul ar fi primit suma totală de 12.480 lei, precizează DNA.

În ambele situaţii, edilul ar fi acţionat contrar dispoziţiilor legale, rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 12.480 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum de către avocatul respectiv.

Până la data emiterii rechizitoriului, Municipiul Sighetu Marmaţiei nu s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş.

Fostul primar a mai fost condamnat în 2016 de Tribunalul Maramureş la doi ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul "Parcometrelor", ulterior primind 1 an şi jumătate cu suspendare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina