DNA: Fost şef Serviciu Finanţe Publice Galaţi - trimis în judecată pentru luare de mită

DNA: Fost şef Serviciu Finanţe Publice Galaţi - trimis în judecată pentru luare de mită

Mariana Ion-Cozma, fost şef Serviciu Finanţe Publice Galaţi, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzată de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marţi AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Marianei Ion-Cozma, la data faptei şef Serviciu Inspecţie Fiscală în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, pentru două infracţiuni de luare de mită, şi a Roxanei Cristina Grigorescu, la data faptei inspector principal la Serviciul anterior menţionat, pentru complicitate la luare de mită.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi o altă persoană, reprezentant al unor societăţi comerciale, pentru dare de mită şi evaziune fiscală în formă continuată, dar şi alte două persoane pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în calitate de şef al Serviciului de Inspecţie din cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Galaţi, Cozma ar fi pretins şi ar fi primit de la reprezentantul de fapt al unor societăţi comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 lei şi 2.900 lei, în anii 2013, respectiv 2014, pentru ca, în schimb, să favorizeze două societăţi comerciale, cu ocazia unor controale inopinate.

Într-una din cele două situaţii, pretinderea şi primirea s-ar fi făcut şi cu ajutorul Roxanei Cristina Grigorescu (subordonata primei menţionate), menţionează anchetatorii.

DNA arată că sumele ar fi fost primite sub aparenţa a două contracte de acordare de burse private încheiate între cele două societăţi comerciale şi o persoană din familia Marianei Ion-Cozma, pentru ca, în schimb, aceasta să avizeze actele de control ale societăţilor respective, din care să fie trecute cu vederea unele nereguli constatate.

"Independent de faptele descrise anterior, reprezentantul societăţilor comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a uneia dintre societăţile pe care le controla, cu ajutorul altor două persoane, achiziţii nereale de bunuri (cereale şi îngrăşăminte chimice), respectiv ar fi declarat fiscal achiziţii nereale, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale în sumă totală de 484.362 lei", se precizează în comunicat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 484.362 lei, reprezentând prejudiciu în dauna statului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...