DNA: Foștii manageri de spital Alexandru Ciocâlteu și Petruța Lazăr, trimiși în judecată

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Alexandru Ciocâlteu, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Ioan" din București, și pe Petruța Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic la aceeași unitate medicală, ambii pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în 2008, în urma unei înțelegeri prealabile, Petruța Lazăr, în calitate de manager interimar, a pretins unei persoane, cu titlu de mită, un procentaj de 5% din valoarea contractului încheiat între firma reprezentată de aceasta și Spitalul "Sf. Ioan".

DNA precizează că, în perioada ianuarie — august 2009, în calitate de manager, ea a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 160.000 lei pentru a facilita încheierea și derularea contractului, inclusiv efectuarea plăților către firma respectivă și încheierea de acte adiționale.

"Începând cu a doua jumătate a anului 2009, după ce Alexandru Ciocâlteu a preluat funcția de manager al Spitalului "Sf. Ioan", acesta i-a pretins aceleiași persoane un procentaj de 5% din valoarea plăților și a primit, lunar, cu titlu de mită, din septembrie 2009 până în noiembrie 2013 inclusiv, direct sau prin intermediul inculpatei Lazăr, câte 10.000 lei pentru sine, pentru derularea contractului ante-menționat, cunoscând că respectivul contract a fost încheiat în condiții nelegale, inclusiv pentru semnarea actelor adiționale în anii 2012 și 2013 și pentru facilitarea efectuării plăților", susțin procurorii.

DNA menționează că, în total, suma primită de Alexandru Ciocâlteu, în perioada 2009 — 2013, pentru îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, este de 510.000.

"Începând cu a doua jumătate a anului 2009, Petruța Lazăr a devenit director economic al spitalului. În această calitate, ea a primit, timp de 6 luni, suma de 20.000 lei lunar, de la reprezentantul firmei care avea în derulare contractul cu spitalul, bani pe care i-a împărțit în mod egal cu managerul Ciocâlteu. Prin urmare, în cele 6 luni, Lazăr Petruța a mai primit 60.000 lei. În perioada martie 2010 — noiembrie 2013, prin intermediul lui Ciocâlteu, Petruța Lazăr a mai primit suma de 450.000 lei (10.000 lei lunar), cunoscând proveniența și scopul primirii și semnând în acea perioadă documente care vizau relația contractuală a spitalului cu acea firmă", se mai arată în comunicat.

În total, Petruța Lazăr, au reținut anchetatorii, a primit cu titlu de mită, pentru îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, în perioada 2009 — 2013, suma de 670.000 lei.

În vederea confiscării speciale și pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile și asupra unor sume de bani în lei și valută aparținând celor doi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea menținerii măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru ambii inculpați și a măsurilor asiguratorii dispuse în cauză.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

3 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala