DNA: Gheorghe Ștefan ar fi primit banii pentru traficarea influenței într-o geantă de laptop (rechizitoriu)

DNA: Gheorghe Ștefan ar fi primit banii pentru traficarea influenței într-o geantă de laptop (rechizitoriu)

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamț Gheorghe Ștefan ar fi primit cei 200.000 de lei ceruți pentru a interveni în atribuirea unui contract aferent unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile într-o geantă de laptop, susțin procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanței.

Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru trafic de influență, fiind acuzat că, în 2009, în contextul în care o societate intenționa să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanțat din fonduri nerambursabile, i-ar fi solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate.

Banii respectivi, spun anchetatorii, ar fi fost pretinși de Gheorghe Ștefan în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, Gheorghe Ștefan ar fi primit de la reprezentantul acelei societăți comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei", susțin procurorii.

"(...) suma de 200.000 de lei a fost remisă în numerar, într-o geantă de laptop, la o dată apropiată de finalizarea lucrărilor aferente proiectului derulat de comuna Brusturi, județul Neamț, după efectuarea unei plăți de către beneficiar. (...) , la câteva zile după încasarea banilor s-a deplasat la sediul SC (...) SA din municipiul Piatra Neamț unde, în parcarea imobilului, i-a dat geanta cu bani lui (...) pentru a-i fi remisă lui Gheorghe Ștefan", precizează procurorii în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

DNA precizează că, anterior, Gheorghe Ștefan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo