DNA: În cazul sesizărilor referitoare la împrumutul de la FMI s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele sesizate

DNA: În cazul sesizărilor referitoare la împrumutul de la FMI s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele sesizate

În cazul sesizărilor referitoare la împrumutul contractat de România de la FMI în 2009, transmise procurorilor anticorupție în cursul acestui an, s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele menționate, se arată într-un răspuns transmis vineri de DNA la solicitarea AGERPRES.

Clasarea cauzei a fost dispusă pe motiv că aspectele sesizate nu se circumscriu conținutului constitutiv al infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese, precum și pe motiv că fapta, respectiv constituire de grup infracțional organizat, nu există.

"Sub nr. 664/P/2016, s-au înregistrat la Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție mai multe sesizări penale având toate același conținut, formulate de mai multe persoane fizice, prin care s-a solicitat efectuarea de cercetări pentru suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese și constituirea unui grup infracțional. Ca urmare a examinării dosarului penal cu numărul sus menționat, la data de 8 noiembrie 2016 s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele care au făcut obiectul sesizării, pe motiv că aspectele sesizate nu se circumscriu conținutului constitutiv al infracțiunilor (abuz în serviciu și conflict de interese) și pe motiv că fapta nu există (constituire de grup infracțional organizat)", se arată în răspunsul DNA.

Conform aceleiași surse, soluția de clasare a fost comunicată părților interesate din punct de vedere procesual, adică persoanelor care au formulat sesizările.

DNA mai precizează că în prezent nu este înregistrat niciun dosar având ca obiect împrumutul contractat de la FMI în anul 2009.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …