DNA: În luna decembrie au fost condamnaţi 75 inculpaţi pentru fapte de corupţie

DNA a anunţat miercuri că în cursul lunii decembrie 2017 în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie au fost condamnaţi 75 inculpaţi prin 23 hotărâri judecătoreşti definitive.

Potrivit unui comunicat al DNA, printre persoanele condamnate definitiv se află un deputat, un senator, un prim procuror, un executor judecătoresc, un avocat, patru ofiţeri (din care unul de poliţie şi trei ISU) şi un şef direcţie bazinală din cadrul Apelor Române.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 75 inculpaţi variază între 7 ani închisoare şi 1 an şi 8 luni cu amânare.

"Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, DNA răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare", declară DNA.

 

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani