DNA: În luna decembrie au fost condamnaţi 75 inculpaţi pentru fapte de corupţie

DNA: În luna decembrie au fost condamnaţi 75 inculpaţi pentru fapte de corupţie

DNA a anunţat miercuri că în cursul lunii decembrie 2017 în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie au fost condamnaţi 75 inculpaţi prin 23 hotărâri judecătoreşti definitive.

Potrivit unui comunicat al DNA, printre persoanele condamnate definitiv se află un deputat, un senator, un prim procuror, un executor judecătoresc, un avocat, patru ofiţeri (din care unul de poliţie şi trei ISU) şi un şef direcţie bazinală din cadrul Apelor Române.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 75 inculpaţi variază între 7 ani închisoare şi 1 an şi 8 luni cu amânare.

"Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, DNA răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare", declară DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...